Top 10 Nummers voor tijdens het hardlopen

Zoals gezegd in de `over ons´ pagina wil ik op dit blog al mijn persoonlijke favoriete muziek en alles wat daar mee te maken heeft delen. Vandaar dat het eerste bericht gaat over mijn favoriete muziek tijdens het hardlopen.

Naast een passie voor muziek heb ik ook een passie voor sport. Door te sporten voel ik mij energiek en hierdoor kan ik juist weer des te meer genieten van muziek. Uiteindelijk heeft het één dus weer met het ander te maken.

Sporten en muziekhardlopen muziek

Tijdens het sporten vind ik het net zoals veel andere mensen fijn om te luisteren naar muziek. Door te luisteren naar muziek vergeet ik de tijd en kan ik mijn verstand even op ‘nul’ zetten. Heerlijk vind ik dat. Muziek tijdens het sporten is voor mij dus erg belangrijk.

Sporten die ik zoal beoefen zijn:

  • Hardlopen
  • Fitnessen (voornamelijk crosstraining)
  • Wielrennen
  • Zwemmen

Voor elke sport heb ik een aantal favoriete nummers/muziek. Tijdens het fitnessen luister ik andere muziek als tijdens het hardlopen. Misschien vraag je het jezelf af, maar ik beluister tijdens het zwemmen natuurlijk helemaal geen muziek ;).

Overigens heb je tegenwoordig wel waterdichte mp3 spelers en hoofdtelefoons, maar dat vind ik een beetje te overdreven. Natuurlijk mag iedereen dat voor zichzelf uitmaken.

Vandaag wil ik mijn favoriete nummers delen die ik beluister tijdens het hardlopen. Deze nummers helpen mij om bijna moeiteloos te hardlopen!

Overigens staan de nummers niet op volgorde van favoriet. Nummer 1 beluister ik dus even graag als nummer 10.

Mijn persoonlijke top nummers tijdens het hardlopen

1. Swedish House Maffia – Save the World

Heerlijk house nummer om je hardloopronde mee te beginnen. Dit nummer geeft me echt een ‘vrij’ gevoel. Net zoals het hardlopen zelf overigens.

Ik ben zelf enorme fan van Swedish House Maffia. Ik ben ook naar hun optreden geweest in de Ziggo Dome. Helaas is de Swedish House maffia voor zover ik weet gestopt met het maken van nieuwe muziek.

2. Tim Berg – Bromance

Bromance blijft altijd een geweldig nummer om op te lopen. Vooral de vocals maken het nummer wat mij beteft helemaal af.

Het nummer van Tim Berg behoort persoonlijk tot één van mijn favoriete nummers. Gewoon opzetten en gaan!

3. Avvici – Levels

Levels van Avvici is een zelfde soort nummer als Bromance. Ik krijg er in ieder geval hetzelfde gevoel van.

Dat is ook niet zo gek aangezien Avvici en Tim Berg één en dezelfde persoon zijn. Hier kwam ik recent achter en is naar mijn idee niet iets wat iedereen weet.

Tim berg heeft toen hij op het punt stond om definitief door te breken zijn persoonlijke naam ‘Tim Berg’ verruilt voor Avvici. Deze naamsverandering heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het succes.

Want zeg nu zelf; wat klinkt beter? Tim Berg of Avvici.

4. Tiesto – Lethal Industry

Tiesto – Lethal Industry is een ‘goude oude’ naar mijn idee. Het nummer is enorm vaak geremixt en natuurlijk niet zonder reden. Het blijft een heerlijk nummer om naar te luisteren tijdens het hardlopen.

5. David Guetta – Bad

Redelijk nieuw nummer van David Guetta. Heerlijk house nummertje. Geeft je extra boost, zeker door de wat ‘ruige’ lyrics en de lekkere bass!

6. Ivan Gough – In my mind

Eén van mijn persoonlijke favorieten tijdens het hardlopen. Geweldig house nummer. Is al weer een aantal jaar geleden uitgebracht. Helaas wordt die niet meer vaak gedraaid en de clubs en discotheken waar ik heenga. Dus zet ik ‘In my mind’ zelf maar op tijdens het hardlopen!

7. Otto Knows – Million Voices

Gewoon lekker nummer om weg te luisteren tijdens het hardlopen. Geeft een lekkere beat, waardoor je in een goed tempo komt. Dit was het zomernummer voor mij en met mij vele andere van 2013.

8. Bastille – Pompeii

Redelijk nieuw nummer van Bastille. Pompeii is een nummer wat absoluut niet mag ontbreken in je playlist.

9. Calvin Harris – Summer

Ik heb even getwijfeld of ik deze in mijn lijstje zou zetten. Het is een redelijk rustig nummer, althans op het begin. Als het nummer tot zijn climax komt is het zeker een fijn nummer om op hard te lopen. Helaas wel een beetje droevige tekst.

10. The Bloody Beetroots – Warp

Voor de laatste meters is mijn persoonlijke favoriet ‘Warp’ van de ‘Bloody Beetroots’. Bij dit nummer geldt; of je houdt van het nummer of je houdt er niet van. Ik hou er zeker van, aangezien dit me precies de kracht geeft om de laatste meters van mijn hardloop ronde door te komen.

Wat denken jullie?

Graag hoor ik van jullie wat jullie van bovenstaande nummers vinden. Of misschien heb je zelf wel een nummer waarvan je vind dat die niet kan ontbreken in een echte hardloop playlist.

Dus mocht je opmerkingen hebben dan hoor ik het graag!

Met vriendelijke groet,

Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *